Σάββατο, 07 Μαρτίου 2015 17:00

Σημαντική δωρεά σκηνοθέτη στο μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία»

Στις 7 Μαρτίου 2015, και επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στα πλαίσια ενημερωτικής εκδήλωσης για τον γυναικολογικό καρκίνο, οι ‘Γυναίκες στην Ογκολογία’ ανακοίνωσαν μια σημαντική δωρεά. Ο σκηνοθέτης της ταινίας ‘Κοινός Παρονομαστής’ κ. Σωτήρης Δ. Τσαφούλιας, αποφάσισε να δωρίσει όλα τα έσοδα της ταινίας για την ενίσχυση των σκοπών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ‘Γυναίκες στην Ογκολογία’. Η τέχνη, ο πολιτισμός και η επιστήμη για άλλη μια φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό! Η δωρεά αυτή ήρθε να σηματοδοτήσει μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που στέλνει δυνατό μήνυμα ελπίδας!

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά κυρίως ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα – ασθενή με καρκίνο. Τα έσοδα όλων των φιλανθρωπικών δράσεων και δωρεών προς τις ‘Γυναίκες στην Ογκολογία’ δίδονται για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα ‘μόνιμο κοινωνικό ταμείο’ για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως πχ γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

Η δύναμη που δίνει η τέχνη, εδώ με την μορφή του κινηματογράφου, η χαρά, το γέλιο και η νίκη της ζωής, η καλλιτεχνική δημιουργία, αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας, η ‘γυναίκα’ κοινός παρονομαστής στην ιστορία των τεσσάρων ηρώων της ταινίας, έρχεται εδώ να πιαστεί χέρι-χέρι με την υποστήριξη, την φροντίδα, την ενσυναίσθηση... και να θριαμβεύσει σε μια ελπιδοφόρα ‘συστράτευση’ προσφοράς για τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο…

 

ΙΝFO:

7 Μαρτίου 2015 | Αίθουσα βιβλιοπωλείου ‘Ιανός’, Σταδίου 24

Ώρα έναρξης: 15.00

Χορηγοί - Υποστηρικτές